zna się ktoś z Was na prawie spadkowym :?: ops:
Problem - cofająca się szyba
Zwiń
X
-
Problem - cofająca się szyba
Witam, mam problem z elektryką bocznej szyby kierowcy, otóż dokładnie chodzi o to że automatyczne podnoszenie nie działa wcale, opuszczanie jest prawidłowe, a gdy ciągle trzymam przycisk szyba podnosi się i gdzieś w połowie zatrzymuje się i zaczyna się opuszczać, jak się już opuści to znowu przycisk ciągle trzymam i już idzie ładnie w górę.
Dodam że pozostałe szyby działają prawidłowo, i wiem że przycisk ma dwa "stopnie" i trzeba wyczuć żeby szło automatycznie bo z szybą od pasażera nie mam problemu.
-
-
Może odpinałeś ostatnio akumulator :?: Tak lub nie zrób pierw adaptacje szyb.
Włóż kluczyk do zamka centralnego następnie przekręć go w prawo (zamknięcie), szyby idą w górę i poczekaj 10 sekund. Następnie przekręć kluczyk w lewo (otwieranie) szyby opuszczą się i również przez chwilę przytrzymaj. Daj go jeszcze raz na zamknięcie i wtedy sprawdź. :wink:Renault Laguna HB IphII 2000 1.8 16V 120KM F4P / PB + LPG -> Skoda Octavia Combi I FL ELEGANCE 2002 1.8T 150KM AUM / PB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KAMA_PLMoże odpinałeś ostatnio akumulator :?: Tak lub nie zrób pierw adaptacje szyb.
Włóż kluczyk do zamka centralnego następnie przekręć go w prawo (zamknięcie), szyby idą w górę i poczekaj 10 sekund. Następnie przekręć kluczyk w lewo (otwieranie) szyby opuszczą się i również przez chwilę przytrzymaj. Daj go jeszcze raz na zamknięcie i wtedy sprawdź. :wink:
Bezpiecznik jest ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuArek_pl, a może problem jest jeszcze prostszy niż myślisz a zagina się uszczelka przy oknie. Blokuje w ten sposób szybę i ta się opuszcza
Komentarz
-
-
Nie zapamiętuje Ci kodowania. Odepnij kolego klemy na 15-20 min i po założeniu pierw zakoduj szyby a potem wczytaj sterownik silnika (zapłon na 30s. -> 0 -> zapłon -> Start Engine). A jeśli dalej Ci będzie świrował musisz zobaczyć co mu w VAG-u nie pasuje jak złapiesz błąd z tą szybą.Renault Laguna HB IphII 2000 1.8 16V 120KM F4P / PB + LPG -> Skoda Octavia Combi I FL ELEGANCE 2002 1.8T 150KM AUM / PB
Komentarz
-
Komentarz